Anki & Wii till landslaget för tredje året i rad

DSC_7979

Foto: Henri Luomala

Senaste helg ordnades landslagsuttagningar i Lieto. Janne Fagerholm och Bono deltog i mediklassen och Anki Molander & Wii i miniklassen. På lördagens tävlades det på två kvalbanor, där man skulle vara bland de 22 främsta per bana för att gå vidare till söndagens tre banor. För varje felfri bana får man poäng beroende på hur mycket tid som skiljer från den snabbaste hunden. 

Janne och Bono diskvalificerade sig på lördagen och gick inte vidare till söndagen. Wii gjorde två fina banor på lördagen och var tredje i sin klass på båda banorna och gick vidare till söndagen från ledarposition totalt.

På söndagen lyckades paret även kamma hem en vinst på hoppbanan och ledde hela uttagningarna efter fyra banor. Tyvärr blev det en femma på bommen i finalen och de föll till en fjärde plats. Detta gav en biljett till lagtävlingarna i VM i Liberec, Tjeckien, 4-8.10 samt individuellt och lag i nordiska mästerskapen i Upplands-Väsby, Sverige, 12-13.8.

Tisdagen den 11 juli kl.19.30-20 på Kråkholmsplanen firar vi Anki och Wii som vunnit brons vid FM och dessutom kvalificerat sig för finska landslaget vid senaste helgs landslaguttagningar! Välkommen med!

 

Comments are closed