Inofficiell agilitytävling 6.10

Agi-Jstad-0518-txt-DSC_1238Inofficiell agilitytävling i hallen (Industrivägen 12, Jakobstad, dörr 6) lördagen den 6 oktober 2018 samt invigning av nya konstgräsmattan! Gelas pokal delas ut.

Anmälningar från kl. 11.30. Tävlingarna börjar kl. 12.00.
Domare: Saija Sillanpää  

Klasser:

  • Mölli tunnelbana (endast tunnlar)
  • Mölli hopp + agility
  • Tävlingsbana (klass 1 bana)

Mölliklasserna öppen för alla, endast möllihundar tävlar om priser.

Avgift: 5 euro/start, omstart i tunnel och mölliklasserna (3 euro/start). Jämna pengar med, tack. VÄLKOMMEN!

Har du pokaler som står och dammar? Vi tar gärna emot pokaler till inofficiella tävlingar.

Regler för inofficiella tävlingar 2018

Tävlingshöjderna i mölliklasserna är max 25 cm – 35 cm – 50 cm. Längden på långhoppet är max 15 cm  –  40 cm – 60 cm. På möllibanorna används inte slalom, gunga, mur, oxer och däck. På tunnelbanan används endast öppna tunnlar och som start och mål används hopphinder med bumper. En maxi / medihund får delta på lägre höjder (på möllibanorna). Dessa är då inte utom tävlan, utan tävlar om priser precis som alla andra i storleksklassen som de tävlat i.

Om hund och/eller förare inte deltagit i officiell tävling kan ekipaget placera sig i mölliklasserna. Ett ekipage där både hund och förare deltagit i officiell tävling får delta i mölliklasserna men kan inte placera sig. Detta gäller också fastän de inte tävlat tillsammans i officiell tävling. I tävlingsklassen följer man de officiella reglerna. Åldersgränsen för hund i tunnelbaneklassen är 12 månader, i mölliklassen 15 månader och i tävlingsklassen 18 månader. Löptikar får inte delta på inofficiella tävlingar. Hunden skall vara vaccinerad enligt FKK´s direktiv.

 

Comments are closed