Regler

LASTEN, JUNIOREIDEN, JA SENIOREIDEN SM

Agilityn lasten, junioreiden ja senioreiden SM-kilpailu järjestetään vuosittain pikkumini-, mini, medi, pikkumaksi- ja maksiluokissa. SM-kilpailun osallistumisoikeutta ei ole rajoitettu tiettyyn tasoluokkaan. SM-kilpailu koostuu kahdesta 2-luokan tasoisesta radasta, joiden yhteistulos ratkaisee sijoitukset. Ensimmäinen radoista on hyppyrata ja toinen agilityrata. Lasten, junioreiden ja senioreiden kilpailussa noudatetaan kaikilta osin agilitysäännöstöä, ottaen huomioon kuitenkin, että lasten kilpailuluokassa koirakkoa ei hylätä, vaan hylkäykseen johtavasta virheestä koirakko saa 250 virhepistettä. Mikäli useampi koirakko päätyy yhteistuloksissa samaan virhepistemäärään ja samaan suoritusaikaan, suomenmestaruus selvitetään uusintaradalla. Muiden sijoitusten ollessa kyseessä agilitytuomarin päätöksellä voidaan suorittaa uusinta tai sijoitus jaetaan. Uusintasuoritukset eivät vaikuta koirakon saavuttamaan tulokseen, uusintasuorituksella ratkaistaan vain sijoitukset. Kaikkien junioreiden ja senioreiden SM-kilpailuun osallistuneiden kilpailukirjaan merkitään suomenmestaruusratojen yhteistulos ja sijoitus. Suomenmestaruusratojen yhteistulosta ei lasketa SM-kilpailun valintakriteereihin, eikä sen perusteella jaeta sertifikaattia.

PARA-AGILITY SM

Para-agilityn SM-kilpailu järjestetään vuosittain pikkumini-, mini-, medi-, pikkumaksi- ja maksiluokissa. Tarvittaessa para-agilityn SM-kilpailu voidaan käydä erillisellä radalla junioreiden ja senioreiden radasta. SM-kilpailun osallistumisoikeutta ei ole rajoitettu tiettyyn tasoluokkaan. SM-kilpailu koostuu kahdesta 2-luokan tasoisesta radasta, joiden yhteistulos ratkaisee sijoitukset. Ensimmäinen radoista on hyppyrata ja toinen agilityrata. Para-agilityn kilpailussa noudatetaan kaikilta osin agilitysäännöstöä, ottaen huomioon kuitenkin, että para-agilityn kilpailuluokassa koirakkoa ei hylätä, vaan hylkäykseen johtavasta virheestä koirakko saa 250 virhepistettä. Mikäli useampi koirakko päätyy yhteistuloksissa samaan virhepistemäärään ja samaan suoritusaikaan, suomenmestaruus selvitetään uusintaradalla. Muiden sijoitusten ollessa kyseessä agilitytuomarin päätöksellä voidaan suorittaa uusinta tai sijoitus jaetaan. Uusintasuoritukset eivät vaikuta koirakon saavuttamaan tulokseen, uusintasuorituksella ratkaistaan vain sijoitukset. Kaikkien para-agilityn SM-kilpailuun osallistuneiden kilpailukirjaan merkitään suomenmestaruusratojen yhteistulos ja sijoitus. Suomenmestaruusratojen yhteistulosta ei lasketa SM-kilpailun valintakriteereihin, eikä sen perusteella jaeta sertifikaattia.

OSALLISTUMISOIKEUS

Suomenmestaruuskilpailuihin osallistuvan ohjaajan on oltava Suomen kansalainen. Ohjaajalla on oltava voimassa oleva kilpailulisenssi. LJSP SM-kilpailuissa osallistumisoikeus on koirilla, jotka ovat tunnistusmerkittyjä ja rekisteröityjä Suomen Kennelliiton rotukoirarekisteriin. Eri tasoluokissa kilpailevilla koirakoilla on LJSP SM-kilpailuihin yhtäläinen osallistumisoikeus.

LJSP SM-kilpailuun saavat osallistua ohjaajat, jotka täyttävät jonkin seuraavista kriteereistä:

  • ohjaaja täyttää kalenterivuonna 8–14 vuotta (L)
  • ohjaaja täyttää kalenterivuonna 15–18 vuotta (J)
  • ohjaaja täyttää kalenterivuonna 50 tai enemmän (S)
  • ohjaaja täyttää jonkin PAWC:n liitteessä 1 luokitelluista kategorioista (7 luokkaa, liite 1) (P). Mikäli kilpailijalla on voimassaoleva SAGIn myöntämä erityislupa voi kilpailija ilmoittautua erityisluvan osoittamaan kategoriaan. Mikäli tiettyyn kategoriaan kuuluminen on epäselvää, tulee kilpailija toimittaa lääkärinlausunto tilastaan koskien tiettyyn kategoriaan kuulumista SAGIn antamien ohjeiden mukaan. Tarvittaessa SAGI voi pyytää lääkäriasiantuntijalta arvion koskien kilpailijan kategoriaa.

LJSP SM-kilpailuun saavat osallistua koirakot, jotka täyttävät jonkin seuraavista kriteereistä:

  • hallitseva LJSP SM-kilpailujen suomenmestari omassa luokassaan,
  • hallitseva LJSP kilpailujen piirinmestari nollatuloksella (0,00) tai
  • koirakko täyttää kyseiselle kilpailulle asetetut valintakriteerit. SAGI vahvistaa LJSP SM-kilpailun valintakriteerit aina vuodeksi kerrallaan.

SM-kisojen osallistumiseen oikeuttavaksi tulokseksi käy mikä tahansa muu paitsi HYL-tulos. Para-SM-kisaan myös HYL-tulos on osallistumiseen oikeuttava tulos. Tulos ei ole sidottu tiettyyn tasoluokkaan. Osallistumisoikeus on koirilla, jotka ovat tunnistusmerkitty ja rekisteröity Kennelliiton rotukoirarekisteriin tai tunnistusmerkintärekisteriin (FIX). Huomioikaa että osallistumiseen oikeuttava tulos on koirakkokohtainen eli kisoihin osallistuvan ohjaajan ja koiran yhteinen tulos. Koiran tai ohjaajan vaihtaminen ei ole sallittu mikäli ei ole yhteistä tulosta kisoihin oikeuttavalla ajalla. SM-kisoihin oikeuttava koirakkokohtainen tulos on oltava 17.7.2017 – 16.7.2018 välillä.

Sama koira voi osallistua vain yhteen kilpailuluokkaan päivän aikana. Emme ota vastaan jälki-ilmoittautumisia joten huomioikaa että viimeinen ilmoittautumispäivä on 16.7 2018.

Comments are closed