Träningar

VILL DU BÖRJA TRÄNA?

Är du intresserad av att börja träna agility med din hund i JKF? Kontakta Carina Vikman, tfn 040 773 6248, carina.wikman@multi.fi.

HITTA HIT

Träningar och tävlingar ordnas på föreningens träningsplan i Kråkholmen samt i hallen på Industrivägen 12 i Jakobstad, dörr 6.

TRÄNINGSAVGIFT

 • Träningsavgift 50 € (2. hund 30 €; 3. hund 20 €)
 • Träningsavgift i nybörjargrupp 40 € (meddelas gruppmedlemmarna när avgiften höjs till normalt pris)
 • Junioravgift 30 € (för 17 åringar eller yngre)
 • Skolaravgift 25 €
 • Kamratavgift 10 € (sporadisk fri träning för utomstående tillsammans med medlem som betalar träningsavgift)
 • Nyckelavgift 15 € (för medlemmar i grupper som fått lov att träna fritt på egen tid)
 • “Piss- och bajs”-avgift 5 € (räknas per “olycka”)

Avgifterna gäller tillsvidare och nivån granskas var tredje månad. I juli månad betalar man ingen träningsavgift. Skolarna håller paus fyra veckor under sommaren. (Gäller ej Elisabeths nybörjargrupp som just börjat, de tränar och betalar även för juli månad.)

BANKFÖRBINDELSE

Agilitysektionens kontonummer är: Handelsbanken 313130-1255926, IBAN FI74 3131 3001 2559 26.

AGILITYSKOLARE

Finns det intresserade av att ställa upp som agilityskolare? Vi får hela tiden förfrågningar om nybörjargrupper så det finns även ett stort behov av skolare. Även hjälpskolare behövs. Kontakta Carina Vikman, tfn 040 773 6248, carina.wikman@multi.fi.

REGLER FÖR HUNDHALLENS NYCKLAR OCH EGENTRÄNING I HALLEN

 • Årsavgiften år 2018 för egen hallnyckel är 15 €/år. Löser man ut nyckel i juli eller efter det betalas 2018 en avgift på 10 €. Årsavgiften betalas senast 1.6 2018 till sektionens konto (samma konto dit träningsavgiften betalas). Avgiften för tiden juli-december betalas senast 2 veckor efter att nyckeln lösts ut. Storleken på nyckelavgiften för varje enskilt år och när den senast skall betalas meddelas inom januari för ifrågavarande år.
 • Agilitysektionens styrelse bestämmer vilka grupper som ges rätt att få tillgång till nycklar och därmed träna på egen hand.
 • För att få lösa ut egen nyckel bör man vara medlem i JKF / agilitysektionen, ha betalat träningsavgiften och inneha behövliga talkopoäng. Agilitysektionens styrelse kan undantagsvis tillåta att nyckel ges åt person som inte fyller kraven. Varje undantag behandlas skilt för sig.
 • Förbjudet att utan lov kopiera nyckeln. Olovlig kopiering leder också till att den skyldiga betalar för förnyandet av lås.
 • Den som tränar på egen tid i hallen ansvarar för att sektionens egendom t.ex. hindren används på rätt sätt och sätts tillbaka på sina rätta ställen. Har man justerat höjden på kontakthinder så sätts de tillbaka till rätta höjden. Man förbinder sig också att meddela om egendom har skadats. Beror eventuella skador på att egendomen använts fel kan styrelsen kräva att skadorna ersätts.
 • Gör hunden sina behov i hallen så städar man efter sig och betalar straffavgiften. Annars bör man också städa efter sig när man tränat och undvika att lämna godis liggande kvar på planen.
 • Den som tränar på egen tid i hallen ansvarar också för att eventuella andra som tränar på samma gång och som inte betalar träningsavgift betalar kamratavgiften.
 • Nyckeln returneras ifall man inte betalar årsavgiften. Följer man inte hall- och nyckelreglerna har styrelsen rätt att frånta personen rätten att inneha nyckel. Vid grövre förseelser kan sektionen frånta personen rätten att träna i sektionen. Notera att hallen är videoövervakad.
 • Om man vill träna utanför ledd grupp är avgiften 40 € / månad + nyckelavgift. Reglerna för självständig träning gäller. Styrelsen / skolningsansvariga tar ställning och ger lov.
 • Kompisavgiften är 10 euro/träningstillfälle (gäller t.ex. när man tar en vän med som kanske tränar annars i annan förening). Gäller tillfällig träning och kan ej bokas långt på förhand flera gånger i rad.
 • Tid för egen träning bokas på sektionens kalender, tidigast en vecka på förhand. Notera att de officiella grupperna har förtur vid bokning av tiderna.

- – – – -

Hoppteknik_0911_KC_12838

Kurs i hoppteknik 26.-27.1 2019

Hoppteknikskolare Merja Fröberg drar skolning i hoppteknik 26.-27.1 2019. Merja har gått Vappu Alatalos skolning för hoppteknikskolare under 2016 och drar under veckorna skolningar i agility och hoppteknik i Malax ...
Läs Mer
DSC_1183

Talkoplikten 1.7–31.12.2018

För att få verksamheten att gå runt är vi också i fortsättningen beroende av att vi alla ställer upp på olika talkon. Vad man får för talkoinsatserna och hur vi ...
Läs Mer
JKF-agi-0514_12957DSC_4622

Träningen av en skicklig agilityhund

Drömmer du om en hund som utför alla hinder säkert och självständigt? Skulle du vilja ha en hund som lösgör sig och kan utföra hinder på avstånd från dig? På ...
Läs Mer
DSC_7979

Träning med Anki 17.3

Lördag 17.3 drar Anki Molander träningar i hallen. Anki har tävlat i finska agilitylandslaget de senaste tre åren och har vunnit flera FM-medaljer med sina hundar. Under kursdagen tränar vi ...
Läs Mer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>