Seuran epävirallisten kisojen säännöt

Harjoitusryhmät vuorottelevat kisojen järjestämisessä. Talkoopisteitä jaossa.


Säkäluokat mölliluokissa ovat mini (pikkumini ja mini), medi sekä (pikkumaksi ja maksi). Esteiden korkeudet mölliluokissa ovat maks. 20 cm – 30 cm – 50 cm. Pituusesteen pituus on maks. 15 cm – 40 cm – 60 cm. Maxi- ja medikoirat voivat mölliluokissa osallistua alempaan säkäluokkaan, jolloin ne kilpailevat tasavertaisesti palkinnoista säkäluokassa jossa ovat kilpailleet.

Koirakko voi sijoittua mölliluokassa mikäli koira ja/tai ohjaaja ei ole osallistunut viralliseen kilpailuun. Koirakko jossa sekä koira että ohjaaja ovat osallistuneet viralliseen kilpailuun saa osallistua mölliluokkaan mutta ei voi sijoittua luokassa. Sama pätee vaikka eivät olisi kilpailleet yhdessä virallisessa kilpailussa.

Kilpailuluokissa noudatetaan virallisia sääntöjä.

Ikäraja koiralla, joka kilpailee tunnelirataluokassa, on 12 kuukautta, mölliluokissa 15 kuukautta ja kilpailuluokassa 18 kuukautta. Juoksuiset nartut saavat osallistua epävirallisiin kilpailuihin, mutta juoksusuojat on pidettävä päällä kilpailualueella sekä radalla. Koiran tulee olla rokotettu SKL'n ohjeiden mukaisesti.

Mölliradoilla ei ole keppejä, keinua, okseria ja/tai rengasta. Tunneliradalla käytetään vain avotunneleita sekä lähdössä ja maalissa hyppyesteitä joissa bumpperi. Hyppyeste jossa bumpperi toimii ainoastaan ajanotossa lähtö- ja maalilinjana. Koira kulkee siivekkeiden välistä, jolloin ajanotto käynnistyy / pysähtyy mutta virheitä ei anneta, mikäli koira esim. kulkee ohi.


GELAS POKAL
Vuosittain järjestetään epävirallinen kilpailu, jossa kunkin säkäluokan paras mölli-koira palkitaan Gelas pokaalilla.

ANDERSIN POKAALI
Vuosittain järjestetään epävirallinen kilpailu, jossa paras koirakko kilpailuluokassa palkitaan Andersin pokaalilla.