Talkoovelvollisuus 1.1 – 30.6.2020


Jotta toimintamme on tarkoituksenmukaista myös jatkossa, tarvitsemme kaikkien panosta eri talkootapahtumissa. Miten talkoopanos huomioidaan ja miten asiaa jatkossa seurataan, selviää alla olevasta tekstistä.

  • Niille, jotka täyttävät talkoovelvollisuuden, tarjotaan seuraavaksi kaudeksi (katso päivämäärät alempaa) paikka ohjatussa ryhmässä. Mikäli puolet talkoovelvollisuudesta on tehtynä, myönnetään koirakolle seuraavaksi kaudeksi lupa harjoitella itsenäisesti, mutta hinta on sama, kuin ryhmässä harjoittelevilla. Mikäli vähemmän kuin puolet talkoovelvollisuudesta täyttyy, menettää harjoittelumahdollisuuden. Oikeus harjoitella on kuitenkin mahdollista saada takaisin, suorittamalla talkoovelvollisuuden. Ensin myönnetään lupa itsenäiseen harjoitteluun, sen jälkeen oikeus paikkaan ryhmässä.
  • Erilaisilla talkoopanoksilla kerätään pisteitä. Yksi (1) tunti talkoissa vastaa yhtä (1) pistettä. Pyöristys lähimpään puoleen tuntiin.
  • Talkookaudet ovat 1.1.- 30.6 ja 1.7- 31.12.
  • Kerättyjä pisteitä käytetään seuraavana kautena ja on käytettävä sen kauden aikana. Pisteitä ei voi säästää (poikkeuksena mikäli olet kerännyt liian vähän pisteitä).
  • Kutakin ajanjaksoa varten tarvittava määrä pisteitä määritellään erikseen. Ajanjaksolla 1.1 – 30.6 2020 on kerättävä 5 talkoopistettä. Sinä joka et ole kerännyt tarpeeksi monta pistettä ajanjaksolla 1.7 - 31.12 jatkat pisteiden keräämistä, jolloin ajanjaksolla 1.7 2019 – 30.6 2020 on kerättävä yhteensä 11 pistettä (6 + 5). Saa yhden ilmaisen startin virallisessa kilpailussa tai vähentää vastaavan summan treenimaksusta mikäli kaudella 1.1 -30.6 on tehnyt vähintään 13 tuntia talkootöitä. Hallitus voi tarvittaessa tehdä muutoksia sääntöihin koskien uutta talkookautta.
  • Talkoopisteitä kerätään esim. auttamalla epävirallisissa ja virallisissa kilpailuissa, esteiden kuljettamisessa, osallistumalla huoltotöihin kentällä ja hallissa jne. Tilapäisenä kouluttajana toimimisesta saa yksi (1) piste/treenikerta. Mikäli leipoo kisabuffetiin, saa siitä kolme (3) pistettä koko kisaviikonlopun osalta, 2 pistettä mikäli leipoo yksittäiselle kisapäivälle tai -illalle. Buffetin vastuuhenkilö ilmoittaa, mikäli tarvitsee apua leipomisessa. Sponsorin hankkimisesta saa yhden (1) talkoopisteen kutakin alkavaa 10€ arvoista hankintaa kohden. Sponsoroinniksi lasketaan suoranainen avustus, vaihtoehtoisesti tavaran arvo tai sen arvioitu arvo. Sponsoriasioissa tulee kuitenkin aina ensin olla yhteydessä jaoston hallitukseen.
  • Jotta toimitsijatehtävät huomioidaan talkoopisteissä, on toimitsijana virallisissa kisoissa oltava vähintään puoli päivää, vaihtoehtoisesti ollaan toimitsijana vähintään puolet taso- tai säkäluokista. Toimitsijoiden vaihdot tulee ajoittaa siten, että kilpailut voivat jatkua häiriöttä.
  • Huomioi, että tulemme etukäteen arvioimaan talkoissa tarvittavan talkootyöntekijöiden määrän. Siksi talkoisiin ilmoittaudutaan etukäteen tai talkoovastaava ottaa yhteyttä asian tiimoilta. Tämä siksi, jotta kaikille löytyy talkootapahtumissa tekemistä. Talkoisiin voi tulla myös ilmoittamatta, mutta tuolloin ei talkoopisteitä kerry mikäli paikalla on riittävästi talkoolaisia. Myös perheenjäsenet voivat kerätä yksittäiselle jäsenelle pisteitä. Jäsenen lisäksi korkeintaan yksi perheenjäsen per tilaisuus. Mikäli harjoittelee lainakoiran kanssa voi joko omistaja tai lainaohjaaja kerätä pisteitä lainakoiran harjoituksia varten. Mikäli perheenjäsenellä tai lainaohjaajalla on oma koira jolla harjoittelee voidaan perheenjäsenelle tai lainakoiran omistajalle vain siirtää pisteitä jotka ylittävät oman talkoovelvoitteen.
  • Millä tavalla ilmoittaudutaan talkoisiin ilmoitetaan erikseen ennen jokaista tilaisuutta ja talkoopanos kirjataan talkoopassiin. Talkoovastaava kirjaa talkoopisteet tilaisuuksien yhteydessä tehtyjen listojen perusteella tai talkoolainen ilmoittaa itse pisteet talkoovastaavalle.
  • Mikäli talkoovelvollisuus jää painavien syiden vuoksi täyttämättä, voi hallitus kirjallisen selvityksen saatuaan, antaa helpotusta talkoovelvollisuuden suhteen.